Home / Projecten / Utiliteit / Villa Vlinderhof – Sprang Capelle

Een van de vier bouwmassa’s op locatie het Juweel in Waalwijk is ontworpen als brede school Villa Vlinderhof. Het gebouw is voor wat betreft de materiaalkeuze afgestemd met de gebouwen rondom de school, maar wel met een eigen karakter. In de brede school wordt naast een openbare basisschool een kinderopvang en een multifunctionele gymzaal ondergebracht.

Inpassing
Een van de vier bouwmassa’s op locatie het Juweel in Waalwijk is ontworpen als brede school Villa Vlinderhof. Het gebouw is in materialisatie een eenheid met de andere bouwmassa’s waarin woningbouw is gerealiseerd, maar vormt een zelfstandig en eigenzinnig element binnen het geheel door de afwijkende massavorming en toepassing van kleurige gevelaccenten.

Het gebouw
In de brede school is naast een openbare basisschool een kinderopvang en een multifunctionele gymzaal ondergebracht. De opgaande lijn in leeftijd is duidelijk terug te vinden in de organisatie van het gebouw en voert rondom een open kern in het gebouw. Door de grote transparantie en ruimtelijkheid worden de verschillende gebruikers met elkaar verbonden. Een bijzonder vormgegeven mediatheek geeft uitzicht over het omringende slagenlandschap. Het duurzame en energiezuinige gebouw is voorzien van een wko-installatie, hoogwaardige isolatie en zonwering, infiltratie van hemelwater, led verlichting en wordt uitgevoerd als frisse school. Een duurzaam en energiezuinig gebouw.

gerelateerde projecten