Home / over ons

Muller Bouw staat bekend als een degelijke bouwer. En daar is iedereen bij het bedrijf trots op. Het principe ‘afspraak is afspraak’ loopt als rode draad door de organisatie. Het is een belangrijk element voor het leveren van de zo gekende Muller-kwaliteit: aandacht voor materiaal, materieel en mensen. Van het eerste initiatief tot en met de oplevering.

Muller Bouw is als kwalitatief hoogwaardig bouwbedrijf actief in woningbouw, utiliteitsbouw en projectontwikkeling. Renovatie en onderhoud zijn ondergebracht in Muller Bouwservice. Wij weten als geen ander wat gevraagd wordt bij complexe bouwprojecten. Sleutelwoorden daarbij zijn flexibiliteit, daadkracht en betrouwbaarheid. In een gedegen voorbereiding, in een strakke organisatie, in uitvoering tot elk detail.

Modern
We staan bekend als een degelijke bouwer, maar vertaal dat niet naar conservatief: we lopen voorop als het gaat om toepassing van eigentijdse technieken, van digitale BIM-modellen tot inventieve duurzame oplossingen. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor het realiseren van projecten, waarbij de samenwerking met klant centraal staat.

Betrokken
Muller Bouw is een echt familiebedrijf met sterke verankering in de regio. Een organisatie waar de directie betrokken en gemakkelijk benaderbaar is, met een warme cultuur van Brabantse gemoedelijkheid en een professionele, zakelijke werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een sfeer waarin zowel onze eigen werknemers als onze opdrachtgevers zich al jaren thuis voelen.

Afspraak is afspraak, aandacht voor elkaar en altijd weer het fundament leggen voor kwaliteit. Dat is Muller Bouw.

Sociaal ondernemen

Bij Muller Bouw heerst de warme bedrijfscultuur van een familiebedrijf met veel aandacht voor elkaar. Iedereen telt mee en doet mee. Er is oog voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en we bieden al jarenlang een fijne, vertrouwde en veilige werkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook het verenigingsleven in de regio kan op onze steun rekenen, zo zijn we onder meer de trotse hoofdsponsor van voetbalvereniging HVCH uit Heesch. We hebben een actieve rol in de branche als lid van Bouwend Nederland en in de regio als lid van de Osse Industriële Kring.

Vooruitstrevend en innovatief

Het past niet zo bij ons om het van de daken te schreeuwen, maar we zijn voortdurend bezig met vernieuwing en verbetering. Vanuit onze eigen KOMO-gekeurde timmerfabriek vindt prefabricage en productie van houten kozijnen plaats en we werken bijvoorbeeld met digitale driedimensionale BIM-modellen waarin alle informatie over een bouwwerk kan worden verwerkt. Dit geeft ons én onze opdrachtgever meer inzicht, bevordert het gehele bouwproces en voorkomt faalkosten. Onze aandacht en investeringen zijn doorlopend gericht op toepassing van nieuwe technieken en modern materieel, waarmee we als bouwbedrijf klaar zijn voor de toekomst.

Duurzaam & MVO

Duurzaam denken is voor ons een vanzelfsprekendheid: het is ingebed in de organisatie en is op veel vlakken zichtbaar voor opdrachtgevers, medewerkers, leveranciers en stakeholders. Ons eigen bedrijfspand is voorzien van led-verlichting, het ketenpark is voorzien van een energiezuinig verwarmingssysteem en op de daken van onze bedrijfspanden zijn 700 zonnepanelen geplaatst om in de eigen energiebehoefte te voorzien. Als familiebedrijf hebben we ook veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en hanteren we een gedragscode met oog voor klant, medewerkers, omgeving en milieu.

Ook in productontwikkeling en projecten voert oog voor duurzaamheid de boventoon, onder meer met de kennis en ervaring bij de ontwikkeling en bouw van Nul-Op-de Meterwoningen. We sturen op het beperken en scheiden van afvalstromen en werken voor de inzameling samen met een gecertificeerde verwerker.

Certificeringen en leerbedrijf

We beschikken over PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 2 en zijn bezig met het behalen van MVO-certificering. Daarnaast zijn we al jarenlang gecertificeerd op gebied van ISO-9001, ISO-14001 en VCA**. Als erkend leerbedrijf bieden we continu MBO- en HBO-stagiaires een kans ervaring op te doen. Daarnaast zijn er altijd leerling-timmerlieden op de bouwplaats die onder de hoede van een opgeleide leermeester het vak verder leren. Regelmatig leidt dit tot een blijvend dienstverband bij Muller Bouw. We zijn aangesloten bij Woningborg en bieden daarmee extra zekerheid.