Home / Projecten / Utiliteit / ’t Schrijverke – Herpen

Op de locatie van het oude schoolgebouw van ’t Schrijverke is een nieuw onderwijsgebouw gerealiseerd waarin basisschool ’t Schrijverke, een gymzaal en kinderopvang In ’t Park zijn gehuisvest. Samen vormen zij het nieuwe Wij-land. De plek midden in het dorp is getransformeerd tot een parkachtige setting waarvan het schoolgebouw onderdeel is geworden. Het omringende educatiepark staat in directe verbinding met het onderwijsgebouw en is onderdeel van de leeromgeving. Het is een plek geworden waar onderwijsactiviteiten en wijkbewoners elkaar kruisen. Door het vele groen is de leefbaarheid toegenomen en profiteert de hele buurt mee van de ontwikkeling rondom het nieuwe onderwijsgebouw.

Bouwteam
Nadat het voorlopig ontwerp van het onderwijsgebouw gereed was zijn wij toegetreden tot het bouwteam, hebben het project technisch uitgewerkt, de aanvraag van de omgevingsvergunning verzorgd en de realisatie voor onze rekening genomen. Het gebouw bestaat uit leslokalen voor de basisschool, een gymzaal, een bso-ruimte, open speelruimte en diverse kantoorruimten.

Duurzaam gebouw
Het nieuwe onderwijsgebouw is opgebouwd uit natuurlijke materialen met groene daken en houten gevels en luifels. Op het dak liggen circa 400 zonnepanelen en het gebouw heeft een duurzaam warmteopwekkingsysteem en is voorzien van ledverlichting. Dit maakt het gebouw duurzaam en gereed voor de 21e eeuw. Met energiemeters wordt het energieverbruik zichtbaar gemaakt van enerzijds de school en anderzijds de gymzaal. De gymzaal wordt namelijk ook door andere partijen gehuurd.

Stimulerende omgeving
Bijzonder is dat de kinderen vanaf de speelplaats via een klimtoestel zicht hebben op het dak, waarop gras is gelegd. Groen heeft bij het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw steeds voorop gestaan. Ook de speelplaats is ingericht met natuurlijke materialen zodat het stimuleert tot ontdekken. De kinderen mogen bijvoorbeeld lekker met water spelen door de aanleg van een waterpomp.

gerelateerde projecten