Home / Projecten / Woningbouw / Het Forum – Ewijk

Keizershoeve I omsluit aan drie zijden een groot veld waarin zich restanten van Romeinse bebouwing bevinden. De aanvankelijk ontworpen ‘résidence’ (appartementengebouw) werd herontwikkeld.

Forum
Op deze plek is in de derde fase van het plan een 24-tal grondgebonden woningen in de middenklasse gerealiseerd, gegroepeerd in U-vorm rond een plein met de naam ‘Forum’. Op lichtvoetige wijze verwijst het architectuuridioom van de woningen eveneens naar Romeinse tijden. Het Forum bestaat uit 4 tweekappers, 6 hoekwoningen en 14 herenwoningen (tussenwoningen). De woningen kenmerken zich door hun keizerlijke uiterlijk, ruime afmetingen en symmetrische opzet. Grote raampartijen, gekeimde gevels in combinatie met diverse speelse metselwerkonderdelen in diverse kleuren en aandacht voor kleine details geven de woningen een bijzonder fraai aanzicht met een knipoog naar het Romeinse verleden. Er is veel ruimte in en rondom de woningen.

Opzet
Het plan is onderdeel van een uitbreiding aan de oostzijde van het dorp Ewijk, de Beuningse kant. De uitbreiding is gerealiseerd in de vorm van een soort ‘landgoederen’, woningcomplexen met de opbouw van een landgoed-achtige aanleg.

gerelateerde projecten