Home / Projecten / Ontwikkeling / Oijense Zij Noord – Oss

Aan de noordrand van Oss, ten westen van Sportpark de Rusheuvel, aan de Oijenseweg en de Spitsbergerweg, is een bijzondere nieuwbouwwijk ontwikkeld. Op deze locatie, omgeven door groen en water, zijn circa 220 nieuwbouwwoningen ontwikkeld. De ontwikkeling van deze nieuwbouwwijk is een samenwerking van Muller Bouw, Van Wanrooij Projectontwikkeling en Bouwbedrijf Wagemakers.

De wijk
Oijense Zij Noord grenst aan het ruime en groene Sportpark Rusheuvel en de golfbaan. Er is een basisschool en een winkelcentrum in de buurt. De nieuwbouwwijk is open opgezet met brede straatprofielen, enkele waterpartijen en parkeergelegenheid buiten de woonblokken. Dat biedt rust en ruimte. En natuurlijk een veilig klimaat om te wonen en kinderen te laten opgroeien. Oijense Zij Noord is de eerste gasloze wijk in Oss.

De woningtypen
De wijk kent verschillende woningtypen. Voor de koopmarkt worden tweekappers, rij- en hoekwoningen, vrijstaande woningen enĀ  patiobungalows gerealiseerd. Daarnaast komt er een appartementengebouw met 30 sociale huurappartementen en een vijftigtal kavels voor zelfbouwers.

De woningontwerpen
In de uitwerking is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de woningen aan het water en de woningen aan de groene binnenkant. De woningen aan de buitenkant zijn wat statiger vormgegeven, in een rode baksteen. Door de grote ramen op de eerste verdieping hebben de bewoners een prachtig uitzicht naar het water. De opgemetselde topgevels tot boven de dakrand versterken het verticale statige beeld. Dat geldt ook voor de omlijsting rondom de raampartijen die de hoek omgaan en voor de erkers. In het metselwerk is her en der variatie aangebracht. Samen met de Franse balkonnetjes bij diverse woningen genereert dit een levendig gevelbeeld. Voor de woningen binnen in de buurt is gekozen voor een lichte steen. Hier is de architectuur wat ‘zachter’. Samen met het groen zorgt dit voor een aangenaam woonmilieu. Alle toegevoegde kenmerken, zowel van de rode als de lichtere woningen, zorgen voor een ’thuis’ met een eigen karakter en uitstraling.

 

gerelateerde projecten