Home / Projecten / Utiliteit / Kindcentrum Nicolaas – Oss

Op de locatie van de voormalige huishoudschool aan de Schelversakker is het nieuwe Kindcentrum Nicolaas gerealiseerd. De oude Nicolaasschool was sinds 1979 gehuisvest in een gebouw aan de Koornstraat, maar dat gebouw voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Kindcentrum Nicolaas omvat de een nieuwbouw van 3.600 m2 bruto vloeroppervlak en biedt ruimte aan 450 leerlingen van zowel de basisschool, kinderopvang, voorschoolse- en buitenschoolse opvang. Daarnaast heeft het gebouw ook een gymzaal.

Bouwteam
Nadat het voorlopig ontwerp van het onderwijsgebouw gereed was zijn wij toegetreden tot het bouwteam, hebben het project technisch uitgewerkt, de aanvraag van de omgevingsvergunning verzorgd en de realisatie voor onze rekening genomen.

Het ontwerp
Het ontwerp van de school is van Thomas Architecten uit Den Bosch. Het gebouw heeft een terrasvormige opbouw en is opgedeeld in diverse volumes. Een vriendelijk, open en transparant gebouw dat wijkbewoners en kinderen uitnodigt voor een nadere kennismaking en waar ruimte geboden wordt voor onderwijs, sport en opvang. Daarnaast gaat het gebouw een verbinding aan met het park aan de voorzijde. Dankzij de heldere structuur is eenvoudig in te spelen op de toekomstige wensen van de Nicolaasschool en AVEM kinderopvang en zijn de ruimtes multifunctioneel inzetbaar.

Duurzaam
Kindcentrum Nicolaas is een energiezuinig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw dat voldoet aan de eisen van BENG. Het heeft een GPR-score van minimaal 8 en een comfortabel en aangenaam klimaat waardoor de leerprestaties worden verhoogd. Het binnenklimaat voldoet aan Frisse Scholen klasse B en op sommige aspecten aan klasse A.

gerelateerde projecten