Home / Projecten / Utiliteit / VMBO Mondial College – Nijmegen

In opdracht van Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal heeft Muller Bouw een nieuw schoolgebouw gerealiseerd voor de VMBO-locatie van het Mondial College. Het schoolgebouw is gesitueerd aan de Meeuwse Acker in de wijk Lindenholt in Nijmegen. Naast de nieuwe school is de bijbehorende sportaccommodatie gerealiseerd in een apart gebouw.

De school
De nieuwe school biedt plaats aan ongeveer 800 leerlingen. De leerlingen kunnen in kleinschalige en herkenbare afdelingen onderwijs volgen. Het gebouw biedt ruimte voor een breed, modern en kwalitatief goed onderwijsaanbod. Naast de traditionele leslokalen beschikt de school over centrale ruimtes per afdeling waar individueel of in groepjes kan worden gewerkt. Verder is er een ruim aanbod aan praktijklokalen.

Het gebouw
Het gebouw heeft een moderne en transparante uitstraling waarin licht een belangrijke rol speelt. Het gebouw is gefundeerd op palen, heeft een betonnen draagconstructie en prefab betonnen binnenspouwbladen. De gevels bestaan hoofdzakelijk uit metselwerk. Er is veel aandacht besteed aan milieuaspecten, het project is opgeleverd met een BREEAM certificaat. Dit staat garant voor een hoge mate van energiezuinigheid zowel tijdens de bouw- als tijdens de gebruiksfase.

gerelateerde projecten