Home / Projecten / Woningbouw / Harten State – Oosterbeek

Op de hoek van de Utrechtseweg en de Mariaweg, op loopafstand van het centrum, zijn op de locatie waar voorheen nog een advocatenkantoor was gevestigd, 11 luxe appartementen van hoog niveau gerealiseerd.

Transformatie
Het bestaande kantoorpand op de locatie was gebouwd in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het pand was drie bouwlagen hoog en was daarnaast voorzien van een kelder. De constructieve opzet bestond uit een in het werk gestorte kelder en kolommen en vloeren van beton. Om het pand te kunnen transformeren naar een appartementengebouw is het oude pand volledig gestript zodat alleen de kelder en de betonnen draagconstructie nog overbleven. De nieuwe gevels volgen de contouren van de oorspronkelijke gevels en er is een kaplaag toegevoegd waardoor het pand het aanzicht heeft gekregen van een klassiek statig woongebouw. Het appartementengebouw voldoet aan de vigerende eisen van het Bouwbesluit.

Het Ontwerp
Het ontwerp is gemaakt door Friso Woudstra, een architect die gespecialiseerd is in het nieuw bouwen van historische landhuizen, woningen en appartementengebouwen met een klassieke uitstraling. Met name de bouwstijlen midden negentiende eeuw, begin twintigste eeuw en de jaren dertig zijn favoriet. Detaillering, materiaalgebruik en gebruikte kleuren zijn authentiek. Bij Harten State is gekozen voor een neoclassicistische bouwstijl en architectuurstijl dat zich uitstekend voegt in het rijke straatbeeld van de Utrechtseweg. De gepleisterde gevels bezitten een kenmerkende verticaal gerichte uitstraling waarbij de gevels aan de Utrechtseweg en Mariaweg symmetrisch qua opzet zijn. De hoge houten kozijnen, voorzien van ramen met een roedenverdeling, houten geprofileerde gootlijst en het dak van blauw gesmoorde keramische pannen behoren eveneens tot de kenmerken van de gekozen bouwstijl.

gerelateerde projecten