Home / Projecten / Ontwikkeling / De Groote Wielen – Rosmalen

In het buitengebied van ‘s-Hertogenbosch ligt het nieuwbouwproject ‘De Groote Wielen’. Een vinexlocatie waar de afgelopen én de komende jaren ruim 4.300 woningen worden gerealiseerd.
Muller Bouw was als één van de combinanten van de bouwcombinatie BMW verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en verkoop van 87 woningen op één van de zes eilanden van het deelplan Watertuinen.

Wonen aan het water
Karakteristiek voor de Watertuinen zijn de verhouding wonen/water, de situering van woningen aan het water en de specifieke woningtypologie en architectuur. Een ambitieus programma, wat vraagt om specifieke oplossingen in architectuur. Er is goed nagedacht over hoe de aansluiting kon worden gezocht bij de markt, over de gedifferentieerde opbouw van de woningen, de inrichting van de tuinen met de vlonders aan het water, en de parkeeroplossingen. Maar ook over wat dit betekende op uitvoeringsniveau zoals de fundering van de eilandwoningen en de bouwplaatscoördinatie rond al het water.

Scandinavische sferen
Uiteindelijk is een prachtig concept het eindresultaat. Met heldere kleuren, de toepassing van natuurlijke materialen als hout, glas, metaal en lichtgekleurde bakstenen en overstrekkende daken. Woningtypes met namen als ‘Dannemare’, ‘Christianshaven’ en ‘Brønsted’. En natuurlijk gesitueerd aan het water. Dat het een succes is blijkt uit het feit dat alle 87 woningen vlot waren verkocht.

gerelateerde projecten