Home / Projecten / Woningbouw / 33 woningen Jacobskamp – Den Dungen

De nieuwe wijk Jacobskamp aan de noordzijde van Den Dungen, op steenworp afstand van Den Bosch, is ontworpen om mensen ‘samen’ te laten leven. Voor jong en oud, in dorpse eigentijdse bouwstijl, voor huurders en kopers, in een rij, vrijstaand of tweekapper. Dit alles geeft een gezellige, levendige atmosfeer. Waar mensen elkaar nog kennen, begroeten, lief en leed delen, waar kinderen zich vrij en veilig kunnen voelen. En waar voldoende privacy is. Vanwege de grote vraag zijn 8 ruime patiowoningen gerealiseerd in Jacobskamp, waarvan 4 met verdieping. De woningen zijn gasloos met individuele bodemwarmtepompen.

De woningen
Het project bestaat uit 24 hoek- en tussenwoningen, 6 tweekappers en 3 vrijstaande woningen. De architect heeft er naar gestreefd om de woningen zoveel mogelijk variatie te geven in stijl en gevelbeeld.
Zo zijn de vrijstaande woningen en tweekappers aan de Kruisboog helder wit. Dat straalt optimisme uit. Ook tussen de tweekappers zelf zijn verschillen aangebracht. Zo heeft de ene woning luiken en de naastgelegen woning niet, maar wel weer een dakkapel bijvoorbeeld.
Ook de rijwoningen zijn levendig vorm gegeven. Het zijn telkens blokjes van maximaal 4 woningen zodat er geen saaie gevelrijen zijn ontstaan. Er zit ook variatie in het metselwerk en in de raampartijen. De hoekwoningen hebben een witte omlijsting rond de voordeur, de ene keer aan de voorkant en de andere keer aan de zijkant. Sommige woningen hebben een Frans balkonnetje met openslaande deuren op de eerste verdieping. Strakke reliƫfstroken verbinden de woningen onderling.

gerelateerde projecten