Home / updates / Eerste steen Dorpshuis Zeeland

In de Kerkstraat in Zeeland is de eerste steen gelegd van het nieuwe multifunctionele dorpshuis, dat veel Zeelandse verenigingen samenbrengt onder één dak. De eerste steen werd gelegd door wethouder Ben Brands en Marcel Bongers, voorzitter van het dorpshuis, die voor het officiële moment “een week had geoefend met metselen.”

Samen onder één dak
Het dorpshuis brengt straks meerdere Zeelandse partijen samen onder één dak en dat is voor de Zeelandse gemeenschap heel erg belangrijk. Onder andere de bibliotheek, fotoclubs, het gilde en muziekverenigingen gaan gebruikmaken van het dorpshuis. Daarnaast is er een evenementenzaal met podium en is ook de nieuwe sporthal in het dorpshuis gevestigd.

Tot op heden was het in Zeeland erg verdeeld. Zo was er het parochiehuis waar activiteiten van verenigingen waren en waren er ook activiteiten in de Vlashoeve, de Garf en sommige verenigingen zaten zelfs in de kroeg. Er was nooit een dorpshuis met één ontmoetingsplaats.

Meer reuring
Door het samenvoegen van alle partijen in één dorpshuis komt er straks nog meer gezelligheid komt in het dorp. Het is belangrijk dat er reuring ontstaat tussen verenigingen en dat er contacten worden gelegd waardoor er nieuwe activiteiten en ontspanningsmomenten ontstaan.

De opening van het dorpshuis, waarvoor in 2016 plannen ontstonden, staat gepland voor medio 2022.