Home / updates / Dag van de Bouw en Dag van de Techniek

Het was een geslaagde dag afgelopen zaterdag 17 juni 2023.

In het kader van de jaarlijkse Dag van de Bouw stonden bij Kindcentrum Nicolaas de bouwhekken open voor publiek. De belangstelling was groot en medewerkers van SAAM Scholen, Sors Adviesgroep en Muller Bouw hebben met veel plezier de vele bezoekers rondgeleid.

De Dag van de Techniek bij Dome-X trok eveneens veel bezoekers. Ook dit is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel om kinderen in contact te brengen met de wereld van technologie. Maar liefst meer dan 55 Osse bedrijven lieten de kinderen door middel van leuke doe-activiteiten ervaren hoe leuk techniek is en wat er allemaal mogelijk is.

Er was een aparte hoek ingericht voor de bouw- en infrabedrijven waar ook onze medewerkers met veel plezier een bijdrage hebben geleverd om de vele kinderen te wegwijs te maken in de verschillende technische mogelijkheden. Zo konden ze met een virtual reality bril door een gebouw lopen op zoek naar een pak kaarten en ze konden met een schroefmachine een houten poppetje maken. Maar ook het ‘spijkerbroek-hangen’ was erg populair.