Het grootste deel van het voormalige terrein van ziekenhuis Bernhoven wordt omgetoverd tot een parkachtige omgeving waarin een breed scala aan woningen zal komen. Het ziekenhuisterrein ligt ingeklemd tussen de Dr. Saal van Zwanenbergsingel en Joannes Zwijsenlaan en is dicht bij het centrum van Oss.

Wooneilanden
In totaal worden er drie kleinschalige wooneilanden en een woonstraat gerealiseerd met in totaal 116 woningen. In het hart van ieder eiland is ruimte om te parkeren. Hierdoor is er van vanuit iedere woning vrij zicht op de groene omgeving. Elk eiland en de woonstraat tellen verschillende typen woningen, waarmee een diversiteit in wonen en bewoners ontstaat. De woningen zijn uiterst fraai van architectuur met een lichtegevelsteen en donkere dakpannen. Ieder huis heeft zijn eigen fraaie details.

 

Stand van zaken
De 27 koopwoningen uit de eerste fase zijn inmiddels bewoond evenals de eerste twintig woningen uit de tweede fase, die in totaal uit dertig woningen bestaat. Met de bouw van het derde wooneiland zal in mei/juni 2018 worden gestart. Voor meer informatie www.parkzwanenberg.nl

gerelateerde projecten