Kindcentrum de Hoven in Rosmalen is een integraal kindcentrum. Zowel organisatorisch als ruimtelijk. Het basisonderwijs, het kinderdagverblijf, het peuterarrangement en de buitenschoolse opvang maken gebruik van leerdomeinen. In de Hoven zijn geen lokalen met gescheiden verwerkingsruimtes, maar zijn zones gemaakt die in elkaar overvloeien.

Het ontwerp
Het gebouw heeft een eigentijdse uitstraling die aansluit bij de jaren30-architectuur van de omliggende woonbebouwing. Het gebouw heeft een sculpturale vormgeving; de verschillende functies binnen het gebouw zijn aan de buitenkant afleesbaar. Door de maatvoering van de raamopeningen, door luifels en de detaillering van het metselwerk wordt aan de kinderlijke schaal gerefereerd. Het gebouw voegt zich zo soepel in zijn stedenbouwkundige omgeving, maar voegt duidelijk een accent toe.

gerelateerde projecten